Akut tandvård i Stockholm

Lider du av tandvärk, har du en skadat eller slagit ut en tand eller några andra  akuta besvär och behöver hjälp tveka inte att kontakta oss..

 Här kan du snabbt och enkelt boka akut tandvård.

  • Vi har korta väntetider
  • Öppet alla vardagar och helger
  • ingen helgtaxa
  • Våra ledord är hög kvalité och trygghet för dig som patient.
  • Lång erfarenhet av tandläkarskräck

Boka tid hos en tandläkare – vi har akuttider kvällar och helger!

Hitta en tid för dina akuta besvär snabbt och enkelt boka on-line eller ring oss idag!

Vi erbjuder Akut tandvård för barn och vuxna!

 

Akut tandvård för barn och vuxna kan skilja sig på flera sätt.

För barn kan tandbehandlingar kräva mer speciell omvårdnad och uppmärksamhet för att ta hänsyn till deras unika utvecklings- och fysiologiska behov samt ta hänsyn till eventuella beteendestörningar. Å andra sidan kan vuxna patienter ha mer komplexa tandproblem och medicinska historier att ta hänsyn till under behandlingen. Dessutom kan tillvägagångssättet för smärtlindring och sedering också skilja sig mellan barn och vuxna. Målet med akut tandvård är dock att lindra smärta och ta itu med den underliggande problematiken så snabbt som möjligt, oavsett patientens ålder.

Boka online Tel : 08-444 -333    Ring 08-444 333

sök alltid Akut vård vid kraftig tandvärk

 

 Vad kostar akut tandvård?

Kostnaden för ett akutbesök kan variera beroende på omfattningen av skadan eller behandlingen. Tandläkaren gör en initialundersökning av det akuta problemet därefter tas ett kostnadsförslag fram som presenteras i samråd med patienten för ett godkännande. Tandläkaren informerar alltid patienten vad behandlingen innebär och till vilken kostnad. Det är vanligt att man tar ut ett prispåslag på 10% på vardagar efter kl 18.00 samt under helger. I vissa fall kan påslaget vara 50% på ordinarie pris.

Vad betyder Akuttandvård- när är tandvärk akut?

Vid stark smärta eller bultande värk i tänder eller mun bör man alltid söka hjälp. Oftast går tandvärk inte över av sig själv så

vänta inte för länge med att söka akut hjälp! Det kommer bara att förvärra situationen och öka risken för en mera omfattande och kostsam behandling. Skadade och infekterade tänder blir inte bra utan behandling och ju längre tiden går minskar man chansen att kunna rädda tanden.

Vad klassas som akut tandvård-när bör man söka hjälp?

 

En fyllning som har lossnat


Om en fyllning har ramlat av kan det orsaka ilningar i tanden vilket innebär att om tanden inte åtgärdas kan det uppstå karies som tränger ned till pulpan, själva nerven i tanden och då förvärras smärtan.

Vid olycksfall-skada


Har det skett en kollision så en eller flera tänder åkt upp i käken är det mycket viktigt att man så snabbt som möjligt söker vård. Om en tand har gått av helt eller delvis är det viktigt att ta med tanden till tandläkaren för att rädda tanden om det är möjligt.

Kraftig Karies i tanden


Karies innebär att det är hål i tanden. Obehandlad karies kan helt enkelt leda till att pulpan skadas, då uppstår en inflammation som leder till kraftig smärta, tandvärk. För att behandla problemet och bli av med smärtan måste tandläkaren borra bort och avlägsna kariesangreppet. Tandläkaren försöker alltid att behålla så stor del av tanden som möjligt vid lagningen.

Därefter återställer man tanden med en fyllning av porslin eller plast som kallas komposit. Om en stor del av tanden är förstörd kan man ersätta den med en krona.

Visdomständer som smärtar


Ibland kan det hända att tänderna längst bak i munnen växer ut på ett felaktigt sätt.
Visdomständer kan växa snett vilket gör att dom trycker mot angränsande tänder eller så finns det inte tillräckligt med plats för tanden att komma ut, detta medför ofta en kraftig smärta. I de flesta fall hjälper det att dra ut tanden men ibland krävs det ett kirurgiskt ingrepp.

Välkommen att boka en tid för akut tandvård i Stockholm

Boka online eller Ring 08-444 333